کشف ۷۳ فقره سرقت ضبط و پخش خودرو در مشهد دستبرد ۸ میلیاردی به یک ساعت فروشی در مشهد ویدئو | فرود بدون چرخ یک هواپیمای باری در فرودگاه استانبول پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش‌های رگباری در مشهد چه مقدار آب برای سلامت کلیه‌ها لازم است؟ بهترین روش برای نو و تمیز نگه‌داشتن فرش‌ها علت چرخش مچ پا چیست؟ عوامل خطر «زوال عقل زودرس» را بشناسید خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟ ترفند‌های مفید و کاربردی برای تمیزکردن و مراقبت از وسایل چوبی هشدار فرماندار طرقبه-شاندیز به گردشگران برای احتمال وقوع سیلاب (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارتباط جالب ایجاد نفخ با کمبود یک ویتامین خواص ویژه موز سیاه شده که نمی‌دانستید اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر سرزمین وحی از ۲۱ فرودگاه کشور توضیحات جدید وزیر کار درباره حقوق بازنشستگان و اصلاح حقوق کارگران (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۲۰ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند | حرارت موبایل یکی از عوامل ناباروری در مردان آبی که دو بار جوشیده باشد ضرر دارد؟ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی به سه بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تصادفات ساختگی در خراسان رضوی ۶۵ درصد کاهش یافت | پزشکی قانونی بیش از ۹۰ درصد تصادفات ساختگی را تشخیص می‌دهد

  • کد خبر: ۱۹۰۷۳۶
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
تصادفات ساختگی در خراسان رضوی ۶۵ درصد کاهش یافت | پزشکی قانونی بیش از ۹۰ درصد تصادفات ساختگی را تشخیص می‌دهد
معاون پزشکی و آزمایشگاهی پزشکی قانونی خراسان رضوی از کاهش آمار تصادفات ساختگی در سطح استان خبر داد و گفت: در ۶ ماهه اول سال گذشته مجموعا تعداد ۷۳ مورد تصادف ساختگی کشف شده که در ۶ ماهه اول امسال این آمار به ۲۵ مورد رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی نقش در خصوص تصادف ساختگی عنوان کرد: تصادف ساختگی به معنای آن است که فردی در حادثه‌ای که اتفاق نیفتاده یا با شدت کمی اتفاق افتاده است، صدماتی را به خود وارد یا به صدمات قبلی اضافه کند و از این طریق سعی کند هزینه‌ای را از بیمه دریافت کند. هدف تصادفات ساختگی دریافت پول از بیمه‌ها بدون بروز حادثه واقعی است.

وی با بیان اینکه تصادفات ساختگی به چند دسته تقسیم می‌شوند، تصریح کرد: در دسته اول فردی که در یک تصادف دچار حادثه و صدماتی شده است صدمات دیگری را به خود اضافه می‌کند. دسته دوم گروه‌های کوچک غیرمافیایی (معمولا چند دوست) هستند که به صورت سامان‌دهی شده با صحنه‌سازی یک تصادف، خراشیدگی‌ها و صدماتی از این قبیل را به خود وارد می‌کنند. دسته سوم نیز گروه‌های مافیایی بزرگتر و وحشتناکی هستند که به صورت تیمی کار می‌کنند.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی پزشکی قانونی خراسان رضوی در خصوص تیم‌های مافیایی ایجاد تصادفات ساختگی، خاطرنشان کرد: این تیم‌های مجرب معمولا دارای کارگردان صحنه هستند و طعمه‌های خود را از بین افراد معتاد و افرادی که دارای مشکلات مالی هستند پیدا می‌کنند. این گروه‌ها پس از کشف طعمه‌های خود با ایجاد بی‌حسی موضعی، صدمات بسیار زیاد و وحشتناکی بر بدن طعمه‌های خود ایجاد می‌کنند. از جمله صدماتی که این گروه‌ها به طعمه‌های خود وارد می‌کنند می‌توان علاوه بر خراشیدگی‌های سطحی، به شکستگی بینی، شکستگی فک، پارگی‌های متعدد در صورت، شکستن دندان و شکستگی قسمت‌های مختلف بدن اشاره کرد. این گروه‌ها پس از ایجاد صدمات، در تمام مراحل تصادف تا دریافت هزینه بیمه، فرد طعمه را همراهی می‌کنند و در نهایت علاوه بر هزینه‌های ایاب و ذهاب، درمانی و معیشتی این مراحل، درصدی از هزینه بیمه را نیز به طعمه می‌پردازند.

نقش، با بیان اینکه به نظر می‌رسد کشف تصادفات ساختگی در ایران از سال ۱۳۸۸ آغاز شده باشد، اظهار کرد: امکان دارد از سال‌های قبل نیز این موارد وجود داشته، اما شدت و تعداد چنین تصادفاتی به صورت چشمگیر نبوده است. در طول سال‌های اخیر چندین باند ایجاد تصادف ساختگی نیز در سطح استان کشف و شناسایی شده است. موضوع تصادفات ساختگی داستان پیچیده‌ای است. پزشکی قانونی معمولا بیش از ۹۰ درصد تصادفات ساختگی را تشخیص می‌دهد، بیمه‌ها نیز در خصوص این موضوع دقت زیادی دارند.

تقسیم‌بندی تصادفات ساختگی به دو گروه کاملا ساختگی و حقیقی- ساختگی

وی با تاکید بر اینکه ممکن است بسیاری از تصادفات ساختگی در مراحل اولیه توسط پلیس راهنمایی و رانندگی تشخیص داده شوند و به مراحل پزشکی قانونی نرسد، گفت: تصادفات ساختگی کشف شده توسط پزشکی قانونی در دو گروه کاملا ساختگی و حقیقی- ساختگی تقسیم‌بندی می‌شوند. در تصادفات حقیقی- ساختگی افراد به صدمات حقیقی وارد بر خود صدماتی دیگر اضافه می‌کنند. در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۸ مورد از تصادفات به صورت صدمات کاملا حقیقی و ۷۸ مورد صدمات حقیقی- ساختگی کشف شده است که مجموعا ۱۰۶ نفر هستند. در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱ مجموعا تعداد ۷۳ مورد تصادف ساختگی کشف شده است که ۱۷ مورد از آن دارای صدمات کاملا حقیقی و ۵۶ مورد به شکل حقیقی- ساختگی هستند. همچنین در ۶ ماهه اول امسال مجموعا ۲۵ مورد تصادفات ساختگی کشف شده است که ۷ مورد به صورت ساختگی قطعی و ۱۸ مورد نیز حقیقی- ساختگی بوده‌اند.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی پزشکی قانونی خراسان رضوی در خصوص مهمترین علت روند کاهشی آمار تصادفات ساختگی خاطرنشان کرد: دقت زیاد نهاد‌های پزشکی قانونی، پلیس راهور، بیمه و همچنین توجه مقامات قضایی به گزارشات، می‌تواند موجب ایجاد ناامیدی در افرادی که تصادفات ساختگی ایجاد می‌کنند، شده باشد.

نقش، با تاکید بر لزوم افزایش هماهنگی بین پلیس راهور، پزشکی قانونی و بیمه‌ها، تصریح کرد: هرچه اتصال این نهاد‌ها به یکدیگر بیشتر باشد می‌توان به صورت بهتری با تصادفات ساختگی مقابله و این جرائم را کشف کرد. ما در مکاتباتی که داشتیم تاکید داریم که همه افرادی که برای تصادفات خود به پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند حتما برگه کروکی خود را به همراه داشته باشند. همچنین از پلیس راهور نیز تقاضا داریم در مواردی که دچار شک بر ساختگی بودن یک تصادف می‌شود، با مستندات کامل برای ما ارسال کند و با ایجاد کمیسیون‌های مشترک بتوانیم این موضوعات را بهتر کشف کنیم.

لزوم هماهنگی بیشتر پلیس راهور و بیمه‌ها با پزشکی قانونی

وی با اشاره به جزیره‌ای عمل کردن نهاد‌های مرتبط با تصادفات، یادآور شد: در حال حاضر هریک از نهاد‌های بیمه، پزشکی قانونی و پلیس راهور به صورت جداگانه فعالیت می‌کنند. اتصال، هماهنگی و هم‌افزایی این نهاد‌ها به یکدیگر قطعا منجر به افزایش کشف تصادفات ساختگی خواهد شد.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی پزشکی قانونی خراسان رضوی با یادآوری اینکه برخورد با افراد در صورت اثبات ایجاد تصادف ساختگی در حیطه مقام قضایی است، اضافه کرد: علاوه بر آن اثبات نحوه ایجاد تصادف کار مقام قضایی به کمک مقام انتظامی است و پزشکی قانونی در تشخیص آن به مقام قضایی کمک می‌کند. پزشکی قانونی با قرار دادن مجموع دیتا‌های مختلف در کنار یکدیگر به ساختگی بودن یا نبودن یک تصادف می‌رسد.

بیشترین جراحات در تصادفات ساختگی

نقش، در خصوص بیشترین جراحات در تصادفات ساختگی خاطرنشان کرد: در تصادفات ساختگی جراحات در بیشتر نقاط بدن ایجاد می‌شود. در درجه اول جراحات سطحی در قسمت‌های مختلف بدن بیشترین موردی است که می‌توان به آن اشاره کرد. علاوه بر آن در درجات بالاتر این مسئله می‌توان از جراحات دیگری، چون شکستگی دندان‌ها، شکستگی‌های بینی، دست، فک و سایر اندام‌های تحتانی نیز در این مورد نام برد.

وی با تاکید بر اینکه برخورد سخت با افرادی که تصادفات ساختگی را ایجاد می‌کنند بهترین راهکار در جهت کاهش تصادفات ساختگی است، تاکید کرد: وقتی با تیم‌هایی که به صورت تخصصی چنین اقداماتی را انجام می‌دهند برخورد جدی قضایی شود، افراد دیگری که در سطح‌های پایینتر به سمت ایجاد تصادفات ساختگی می‌روند به مرور از چنین اقداماتی دست خواهند کشید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->